REŢETA ZILEI: Conopidă cu brânză la cuptor

Ce vă trebuie? 1 conopidă mijlocie, 40g unt sau margarină, 3 linguri rase de făină, 300 ml lapte, 100g brânză de burduf mărunţită, sare şi piper după gust.

Cum se prepară? Rupeţi conopida în buchete mari şi opăriţi-o în apă clocotită uşor sărată, până când începe să se înmoaie. Scurgeţi şi puneţi conopida într-un vas de sticlă termorezistentă.

Între timp, topiţi untul într-o tigaie încăpătoare, încorporaţi făina şi lăsaţi-o la călit aprox. 1 min. Luaţi tigaia de pe foc şi încorporaţi treptat laptele. Puneţi din nou pe foc, lăsaţi să dea în clocot şi fierbeţi, amestecând, până când sosul se îngroaşă. Adăugaţi 75g brânză de burduf şi asezonaţi după gust.

Turnaţi acest sos peste conopidă, presăraţi cu brânza de burduf rămasă şi daţi la cuptor. Coaceţi până când brânza s-a topit şi s-a rumenit uşor.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...