REŢETA ZILEI: Cuiburi cu ton

Ce vă trebuie? 4 roşii mari, 200 g capere din conservă, 2 cutii ton în suc propriu, 100 g măsline, 2 ouă pentru maioneză, ulei pentru maioneză, câteva fire de pătrunjel verde, zeamă de lămâie, sare, piper alb.

Cum se prepară? Se spală roşiile, se taie pălărioarele, se scot seminţele cu o linguriţă ascuţită, dar cu atenţie să nu se crape, şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se şterg şi se acoperă cu o folie.

Separat, se pune un ou să fiarbă pentru maioneză. După ce a fiert, se scoate gălbenuşul şi se amestecă cu gălbenuşul crud, cu un praf de sare şi un praf de piper şi se pregăteşte maioneza cu ulei. Între timp, se desfac cutiile de ton şi compoziţia se pune în sită, la scurs. Se stropesc bucăţile de ton cu zeamă de lămâie ca să nu-şi schimbe culoarea şi, după ce s-au scurs, se amestecă cu maioneza şi cu caperele din conservă.

Se taie măslinele mărunt, pătrunjelul la fel, şi se pun în compoziţia cu maioneză. Se amestecă bine şi se umplu roşiile. Se acoperă cu pălă rioarele, se lasă câteva minute la rece şi se ornează cu pătrunjel verde.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...