ROMEO RĂDULESCU: Transalpina, autostrada morții, uitată de autorităţi!

Nu una, nu două ci zeci de lucrări pe drumurile naţionale, judeţene, locale, ale României au fost sistate, nefinalizate, anulate şi, mai nou, transformate din autostrăzi în drumuri expres, însă ca un drum care poate conduce şoferii spre moarte să rămână nefinalizat este inadmisibil!

Lipsa indicatoarelor, a parapeţilor de siguranţă, a realizării marcajelor pe întreaga lungime a Transalpinei reprezintă cauza acestor posibile accidente.

Drumul a fost croit încă de pe vremea Regelui Carol al II-lea, după 1930, când acesta l-a pavat cu piatră după care trupele germane l-au reabilitat în al doilea război mondial.

Într-o dezvoltare durabilă, sălbăticia neatinsă şi farmecul aparte al acestui drum ar fi trebuit asigurate la standarde europene.

Deşi există restricţii în vigoare pentru şoferii care se aventurează pe drumul nefinalizat, nu înseamnă că lucrările nu pot continua, măcar, la un nivel minim pentru a asigura circulaţia automobilelor în condiţii sigure.

Unde mai punem şi falimentul pensiunilor din acea zonă o dată cu lăsarea în paragină a Transalpinei?

Trebuie să învăţăm să ne dezvoltăm reciproc pentru că doar împreună putem ajunge la nivelul unei ţări europene, iar această dezvoltare o putem începe de la maximizarea şi exploatarea bogăţiilor deja existente, printre ele numărându-se şi acest drum. Dar cui îi pasă? Să curgă promisiunile din campaniile prezidenţiabililor că doar...acum e momentul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...