WWF: Animalele şi plantele dispar într-un ritm catastrofal de pe Pământ

Specialiştii WWF (World Wide Fund for Nature) International, cea mai mare organizaţie de conservare a naturii din lume, afirmă prin raportul "Indicele Planeta Vie" că în perioada 1970-2010, 52% din populaţiile de mamifere, păsări, reptile şi peşti au dispărut.

Din raport reiese că pe parcursul a ultimilor 40 de ani oamenii consumă mai multe resurse naturale decât cele pe care Pământul poate să le înlocuiască. O singură Terra nu mai ajunge, este nevoie de capacitatea regeneratoare a unei planete şi jumătate. Ţările cu o biocapacitate mai mare pot contribui la conservarea naturii sălbatice.

În Nepal, vânătoarea şi pierderea habitatului a dus la reducerea numărului de tigri de la 100.000 până la 3.000. În Ghana, populaţia de lei într-una din rezervaţii s-a redus în ultimii 40 de ani cu 90%. În urma unei analize a populaţiilor de vertebrate s-a constatat că numărul lor s-a redus cu 50%. Situaţia cea mai gravă este în America de Sud, urmată de Regiunea Asia-Pacific, se arată în acelaşi raport.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...