SCANDALUL brățărilor Rainbow Loom: Chinezăriile toxice au invadat piața din Uniunea Europeană

Autoritățile din Milano au confiscat 20 de milioane de pachete, fabricate în China, după ce testele au arătat că pot fi periculoase pentru sănătate. Elastice contrafăcute se vând și pe piața românească.

Autoritățile italiene susțin că brățările falsificate conțin doze foarte mari de ftalati: 45,5%, fata de limita legala de numai 0,1%, acestea confiscând cantități mari ce au intrat deja în spațiul Uniunii Europene.

Autoritatile din Milano au confiscat, de aici, de la aceste 5 depozite, aproximativ 20 de milioane de astfel de bratari colorate contrafacute, fabricate in China. Exista suspiciuni ca produsele care nu aveau marca CE sunt facute din materiale toxice, care pot provoca suferinte oncologice in reactie cu transpiratia.

Elasticele colorate sunt acum in voga in intreaga lume. Au fost vazute la mana Papei Francisc si a ducesei de Cambridge. La noi in tara se vand peste tot: in magazine, pe internet, dar si la colt de strada. Importatorii de produse originale atrag atentia ca multe sunt falsuri, cum ar fi si acest set.

Produsele contrafacute nu au inscriptia CE pe ambalaj, nu au inscriptionat brandul firmei pe dispozitivul de montare si holograme care atesta originalitatea. In plus nu au manual de instructiuni sau contin doar cateva indicatii superficiale.

"E abraziv cel fals, cel original are suprafetele mai netede. Aici este sageata rosie care-ti indica directie, iar la cel fals e transparenta", a explicat Alexandru Radu, importator.

Dincolo de problema legata de compozitia chimica a acestor bratari, profesorii sunt deja ingrijorati ca atentia elevilor se indreapta catre impletirea bratarilor si nu catre ceea ce predau ei la ore. Mai mult, intre copii exista deja o rivalitate: cine are cele mai multe si mai frumoase bratari.

"Inventatorul" firelor colorate este un malaezian stabilit in Statele Unite. Ideea i-a venit dupa ce a vazut-o pe fiica sa facand bratari din cauciuc. Destinate copiilor de la 8 la 14 ani, bratarile Rainbow Loom au devenit cele mai cautate jucarii pe internet in 2013.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...