PRIMELE SONDAJE: Iohannis şi Ponta, în turul II / DIASPORA şi Republica Moldova DECID preşedintele României

04 Oct 2014
Sondajul a fost realizat in perioada 25 septembriE – 2 octombrie şi a abordat posibilitatea confruntarii in turul 2 al alegerilor prezidentiale, a candidatilor Alaintei PSD + UNPR+ PC si ACL, susţine stiripesurse.ro.

CIADO Romania (Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului) a facut in ultimii 4 ani, diferite sondaje de opinie publica, atat pe teme politice cat si sociale. Precizia acestor sondaje s-a dovedit a fi de peste 95 %. Studiul sociologic a fost facut in cele 6 regiuni ale Romaniei. Sondajul s-a realizat prin sucursalele CIADO, la care au participat 1500 subiecti, cu varste cuprinse intre 22 – 65 ani.

Dacă în turul doi, la alegerile prezidentiale, s-ar confrunta Victor Ponta si Klaus Iohannis pe cine ati vota?

Banat, reprezinta 7% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel ;

Victor Ponta- 39 %, Klaus Iohannis 61 %.

Bucuresti, reprezinta 10% din electorat, ce exprimna intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 41 %, Klaus Iohannis 59 %.

Transilvania, reprezinta 25% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 34 %, Klaus Iohannis 66 %.

Moldova, reprezinta 20% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 57 %, Klaus Iohannis 43 %.

Muntenia+Oltenia, reprezinta 33% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 58 %, Klaus Iohannis 42 %.

Dobrogea, reprezinta 5% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 60 %, Klaus Iohannis 40 %.

Concluzii studiu:

Procentele pe care fiecare candidat, le-ar castiga din partea electoratului din Romania, nu garanteaza si castigarea alegerilor. Coordonata ce va influenta major, alegerea Presedintelui Romaniei, va fi Diaspora .

Daca luam in calcul numarul-record de romani din strainatate (147.754) ce s-au prezentat la vot in anul 2009, si faptul ca peste 78 % din voturi ,au mers spre candidatul dreptei,, putem aprecia ca ACL ar castiga alegerile. Conteaza daca romanii din Diaspora, au votat in anul 2009 ,candidatul dreptei ca nume sau conceptul de dreapta .

Alta coordonata esentiala este electoratul din Republica Moldova . In anul 2009 , erau estimati 100.000 de electori cu cetatenie romana. Se apreciaza ca pana in 2014 , s-au acordat inca 250.000 de cetatenii . La alegerile din 2009 peste 94 % au votat cu candidatul dreptei ( 14.000), iar in 2012 la alegerile europarlamentare USL, a obtinut doar 4,7 % . In economia voturilor conteaza spre cine vor merge voturile din Moldova si cati se vor prezenta la vot, dintre cei 350.000 de cetateni cu drept de vot, pentru alegerile prezidentiale din Romania?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...