Cristian Buican cere DEMISIA lui Rus de la Transporturi

01 Oct 2014
În urma informaţiilor publice conform cărora în Master Planul de Transport al României autostrada Sibiu-Piteşti este transformată în drum expres, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, solicită demisia urgentă a Ministrului Transporturilor, considerând că reprezentantul PSD, domnul Ioan Rus, amanetează viitorul de dezvoltare a României şi pune în pericol absorbţia fondurilor europene din domeniul transporturilor.

Modificările aduse Master Planului de Transport al României din perioada lui Ioan Rus riscă să pună în pericol dezvoltarea economică a întregii Românii, atât investitorii cât şi transportatorii dorind autostrăzi şi nu drumuri expres sau drumuri trans-regionale, aşa cum îşi imaginează domnul Rus şi cei de la PSD. După ce au întârziat mai bine de 4 luni adoptarea Master Planului de Transport, reprezentanţii PSD din Ministerul Transporturilor dovedesc că pur şi simplu îşi bat joc de taxele şi impozitele românilor şi că nu îi interesează o dezvoltare durabilă a României.

„Când am cerut public demisia lui Şova, chiar dacă eram în USL, premierul Victor Ponta a afirmat că sunt populist şi că se va face autostrada Sibiu-Piteşti. Atunci dovedisem că Şova pune beţe în roate acestui proiect în favoarea celui de pe Comarnic-Braşov. Mai mult decât atât, când la Ministerul Transporturilor era doamna Ramona Mănescu, Master Planul nu numai că cuprindea autostrada Sibiu-Piteşti ca prioritară, dar se insista şi pentru calea ferată Vâlcea-Vâlcele. Acum, după aproape un an, ne trezim cu acest diletant de Rus că vine şi ne anunţă că nu avem nevoie de autostrăzi, ci de drumuri expres. O tâmpenie mai mare nu am auzit demult. Toţi investitorii şi toţi transportatorii îşi doresc autostrăzi, nu alte bazaconii. Ăsta e modelul occidental de dezvoltare, pe care văd că reprezentanţii PSD nu îl înţeleg. Fac un apel public la premier să îl schimbe pe Ioan Rus de la Transporturi şi să îşi asume amendarea Master Planului de Transport, cel puţin în domeniul rutier, prin reintroducerea tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti ca prioritate absolută. Nu mai devreme de acum 2 zile, un reprezentant al conducerii Dacia-Renault spunea că uzinele de la Mioveni au probleme de competitivitate nu doar în faţa celor din Maroc, dar şi în faţa celor din Turcia. Iar la acest semnal de alarmă noi răspundem prin transformarea unui tronson de autostradă vital pentru cel mai mare angajator şi exportator din România într-un drum expres. Cei de la PSD nu sunt sănătoşi la cap. Master Planul de Transport ar fi trebuit să fie strategia României în materie rutieră, feroviară, navală şi aeriană pentru următorii 10 ani, iar ei insistă cu drumuri expres. Jalnic şi trist!" a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...