SUA a pornit ancheta din dosarul licenţelor Microsoft

Cererea DNA de ridicare a imunităţii a celor nouă foști miniștri acuzaţi în dosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli a ajuns luni la instituţiile care trebuie să dea un răspuns. Foștii demnitari sunt acuzaţi că au luat şpăgi de milioanele de dolari pentru a favoriza mari firme să obţină contracte cu statul.

Potrivit lui Teodor Meleşcanu, cercetările din dosarul licenţelor Microsoft ar fi pornit din SUA. Fostul şef al SIE susţine că este vorba de o mega-anchetă care se desfăşoară în mai multe ţări.

Cercetările sunt coordonate chiar de către FBI. Asta deoarece în dosarul de corupţie este implicată o companie americană.

„Nu se va stinge ușor. Afacerea n-a pornit la noi. Ancheta a venit din Statele Unite, așa că nu e o treabă gestionată doar la noi, pe care să poți să bănuiești că e făcută pe criterii politice, cum s-a mai întâmplat de multe ori", a afirmat Meleșanu, potrivit Stiripesurse.ro.

DNA a cerut deja încuviinţarea urmăririi penale pentru nouă foşti miniştri. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu.

Meleşcanu a mai specificat că Serviciul de Informaţii Externe nu a avut nicio implicare în această ancheta.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...