REŢETA ZILEI: Frittata cu dovlecei

29 Sep 2014
Ce vă trebuie? 1 ceapă (roşie sau verde), 1 dovlecel sau 1 zucchini de mărime medie, 6 ouă, 1 lingură de lapte sau apă, o mână de parmezan ras, ulei de măsline, unt, sare şi piper.

Cum se prepară? Într-o tigaie (cu diametrul de 20-25 cm) încinge 2-3 linguri de ulei de măsline. Căleşte ceapa şi dovleceii (tăiaţi cubuleţe sau rondele, cum preferi) până încep să se înmoaie.

Separat bate ouăle cu laptele, sarea şi piperul şi adaugă şi parmezanul.

Când ceapa şi dovleceii s-au înmuiat, ia tigaia de pe foc, adaugă o lingură de unt şi amestecă până se topeşte untul. Adaugă ouăle bătute şi amestecă din nou.

Acopera tigaia şi găteşte frittata la temperatura medie, până când e gata, pentru aproximativ 8 minute. Poţi băga tigaia în cuptor, dacă doreşti. Când serveşti, răstoarnă frittata pe o farfurie.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...