REŢETA ZILEI: Mămăliguţă umplută

Ce vă trebuie? 400 g mălai, 50 g brânză de burduf, 1 legătură pătrunjel verde, 2 crenguţe cimbru. Pentru umplutură: 500 g ciuperci, 2-3 linguri ulei, 200 g şuncă presată, 100 g şunculiţă afumată, 150 g caşcaval sau brânză telemea, 2-3 căţei de usturoi, 30-40 g unt, sare, piper.

Cum se prepară? Pentru umplutură, ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi fin tocat, apoi se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 minute. Se lasă apoi deoparte.

Într-un vas cu fundul mai gros, se pun 1,25 l apă, un praf de sare şi o lingură de mălai. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă în ploaie şi restul mălaiului. Se amestecă energic să nu se facă cocoloaşe şi se fierbe 10-15 minute. Când mămăliga este bine fiartă se adaugă brânza de burduf şi verdeaţa tocată mărunt.

Se unge un vas termorezistent cu unt şi se pun 2/3 din mămăligă pe fundul vasului şi puţin ridicat pe pereţii laterali. Se pun straturi succesive de ciuperci, caşcaval, şuncă presată şi şunculiţă, toate tăiate cubuleţe. Se acoperă cu restul de mămăligă şi unt. Se coace în cuptorul încins, 20-25 minute. Se răstoarnă şi se serveşte imediat.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...