REŢETA ZILEI: Sarmale în varză nouă

Ce vă trebuie? 1 kg carne tocată de porc, 200 g costiţă de porc, 1 ou, 30 g orez, 2-3 cepe, 2 verze mari, 1 legătură mărar, 1 linguriţă sare de lămâie, 1 legătură pătrunjel, ulei, suc de roşii, sare, piper.

Cum se prepară? Se pune apă într-o oală de 4 l, un praf de sare şi sarea de lămâie. După ce a dat în câteva clocote se opăreşte varza, apoi se lasă în sită să se scurgă. Între timp, într-un bol, se pune carnea tocată şi se amestecă cu ceapa călită, verdeaţa tocată, orezul, sarea, piperul şi oul. Se desfac foile de varză, se taie partea groasă şi se înfăşoară sărmăluţele. Se păstrează puţină varză care se toacă şi se pregăteşte cratiţa pentru sarmale.

Se toarnă puţin ulei pe fundul cratiţei, se pune varza tocată, fâşii de costiţă, rondele de roşii, câteva boabe de piper, mărarul şi sărmăluţele şi se lasă să fiarbă câteva minute apoi se bagă la cuptor să scadă.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...