SCULPTURĂ RIDICOLĂ: Bine aţi venit în Măciuca noastră!

Urarea „Bine aţi venit în Măciuca noastră" pare destul de reală, mai ales de când în localitatea respectivă din judeţul Vâlcea tronează şi o statuie care să o definească: o măciucă! Ansamblul sculptural este amplasat chiar în faţa primăriei din localitate. Primarul susţine că şi-a văzut visul cu ochii şi i-a cerut sculptorului Viorel Enache de la Atelierele Enache din Paris să realizeze o lucrare care să evidenţieze numele comunei vâlcene.

Statuia de 5 metri i-a lăsat cu gura căscată pe săteni, care au comentat care mai de care ciudăţenia din faţa primăriei.

"E de fală pentru comună? E gata să pice pe primărie, nu văzuşi că e aplecată aşa?", spune un sătean.

"Păi e cam strâmbă. Aţi văzut dumneavoastră măciucă dreaptă?", se amuză un alt locuitor.

"Ce reprezintă? O prostie, pentru că nu era momentul să pună alta când erau atâtea sculpturi", spune altcineva.

"Seamănă ca o cioacă", comentează un alt sătean. Sunt doar câteva dintre observaţiile oamenilor cu privire la noua statuie.

Timp de 3 săptămâni în localitate a avut loc Tabăra Internaţională de Sculptură în Piatră, un proiect cultural în cadrul căruia zece sculptori din România, Franța, Portugalia, Germania, Italia și Polonia au creat sculpturi monumentale în piatră. Controversata statuie, din granit şi marmură, a fost creată de un fiu al comunei, Viorel Enache, sculptor stabilit la Paris.

Primarul Nicolae Văduva susţine că odată ce lucrarea va fi finisată, oamenii vor înţelege exact sensul operei de artă. „Pentru a ne aduce aminte de luptele depuse şi de către cei decedaţi, străbuni de-ai noştri. Arta contemporană sau arta în general, poate aprinde multe controverse. Fiecare de viziunea lui şi de nivelul lui de cultură. Pe soclul statuii vor fi gravate numele celor 160 de eroi ai localităţii căzuţi la datorie", susţine primarul.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...