REŢETA ZILEI: Borş ţărănesc

Ce vă trebuie? 4-5 cartofi, 1 dovlecel, 2 morcovi, 1-2 cepe, 1-2 ardei, 4 roşii, 400 ml borş, 2 cârnaţi afumaţi şi uscaţi, sare, piper, busuioc verde, 1 legătură ştevie, 2 linguri ulei, leuştean.

Cum se prepară? Se curăţă şi se spală toate legumele. Se taie ca pentru ciorbă. Se pune puţin ulei într-o oală de 3 litri şi se călesc ceapa, ardeii şi morcovii până se înmoaie, apoi se adaugă apă până la jumătate, sare, şi se pun la fiert, la foc mic.

Între timp, se taie cartofii şi dovlecelul cubuleţe şi se pun în ciorbă să fiarbă. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Separat, într-o altă oală, se pune borşul să dea în câteva clocote, se toarnă peste ciorbă, se adaugă ştevia fiartă şi se condimentează cu sare şi piper.

Spre sfârşit, se taie cârnaţii foarte subţiri şi se adaugă în borş împreună cu leuşteanul şi busuiocul verde. Se serveşte cald cu pâine de casă.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...