REŢETA ZILEI: Ciulama de pui

Ce vă trebuie? 8 ciolănele de pui, 1 litru lapte, 200 ml supă, 4 linguri rase de făină, sare, piper, 50 g unt, 1 legătură pătrunjel.

Cum se prepară? Se curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt şi se lasă câteva minute la rece. Separat într-o tigaie se pun câteva linguri de ulei, se lasă focul la mic şi se pun ciolănelele la prăjit. Se rumenesc bine pe o parte şi pe cealaltă şi după ce s-au pătruns se lasă să se curgă pe un prosop absorbant.

Într-o cratiţă de 2 litri se topeşte restul de unt, se amestecă cu făina, cu supa, iar dacă nu aveţi supă puteţi să folosiţi un cub de concentrat pentru supă, apoi puneţi laptele călduţ şi amestecaţi încontinuu să nu se prindă până se obţine ciulamaua. Se pun ciolănelele în ciulama şi se acoperă cu un capac câteva minute până se înăbuşe şi se se servesc ornate cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu mămăligă caldă.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...