INCREDIBIL: Găsită după 20 de ani, pentru că poliţiştii din Vâlcea i-au schimbat numele

21 Sep 2014
O tânără din Bihor şi-a regăsit familia datorită portretelor robot realizate de poliţistul orădean Florin Lăzău

Poliţistul orădean Florin Lăzău, singurul expert în îmbătrânire facială din România şi singurul artist portretist certificate din afara Statelor Unite ale Americii a reuşit reîntregirea unei familii din Bihor, după 20 de ani, prin realizarea portretului îmbătrânit. Tânăra de acum a dispărut de acasă când avea 9 ani şi de atunci nu a mai fost de găsit. Săptămâna trecută, la sediul I.G.P.R., a avut loc regăsirea dintre o tânără şi familia sa. "Nu speram că este posibil să-mi întâlnesc familia! Sunt fericită şi vă mulţumesc pentru tot ajutorul dat!" a spus femeia la vederea tatălui său şi a surorii.

Povestea tristă a lui Carmen Kraiczar, fetiţa dispărută, începe în luna noiembrie 1994, când avea doar 9 ani şi a dispărut din zona gării Curtiuşeni, judeţul Bihor. A fost găsită, ulterior, de către poliţiştii din Râmnicu Vâlcea şi internată într-un centru de plasament, unde i s-a atribuit un alt nume. Din această cauză, eforturile familiei de a o găsi au fost zadarnice până în anul 2007, când poliţistul Florin Lăzău de la IPJ Bihor a realizat două portrete robot, unul după descrierea tatălui, iar celălalt cu imaginea îmbătrânită a fetei. De altfel, este pentru prima dată când se realizează aşa ceva şa noi în ţară. Portretele au fost afişate peste tot, inclusiv pe un site dedicat dispariţiilor de copii. Întâmplarea a făcut ca tânăra Carmen, acum stabilită în Italia să vadă portretele pe site şi a constatat că există asemănări între ea şi fetiţa dispărută în anul 1994.

Cu speranţă în suflet că într-o bună zi îşi va regăsi familia, Carmen a luat legătura cu cei care administrau site-ul, iar aceştia au anunţat poliţia. Tânăra are puţine amintiri despre vremea când locuia cu familia ei, însă le-a spus oamenilor legii că vine dintr-un oraş unde părinţii săi fabricau cărămizi din pământ şi paie, că la vremea respectiva vorbea limba maghiară şi nu ştia româneşte şi că ar fi avut încă cinci fraţi - trei băieţi şi două fete.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii criminale Serviciul Urmăriri şi cei de la I.P.J. Bihor au continuat cercetările şi au stabilit că există o legătură de rudenie între fetiţa dispărută şi familia din Bihor. S-au prelevat şi probe ADN şi în urma comparării profilelor genetice ale tinerei şi tatălui acesteia de către Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul I.G.P.R., la data de 11 iulie a.c., s-a stabilit că fetiţa dispărută în anul 1994 este una şi aceeaşi persoană cu tânăra stabilită în prezent în Italia.

Reîntregirea familiei a avut loc în data de 18 septembrie a.c. la sediul IGPR, când Carmen şi-a revăzut tatăl şi sora. Cu emoţii şi lacrimi, cei trei s-au îmbrăţişat şi le-au mulţumit oamenilor legii.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...