REŢETA ZILEI: Mâncare de prune cu orez

21 Sep 2014
Ce vă trebuie? 100 gr orez, 50 gr zahăr, 250-300 gr prune uscate, 25 gr făină, 50 ml ulei, 1 baton de scorţişoară.
Cum se prepară? Orezul se fierbe în 500 ml apă circa 20 min. Prunele se ţin în apă călduţă circa 2-3 ore, să se înmoaie, după care se spală bine şi se pun la fiert într-o cratiţă cu 1 litru apă şi batonul de scorţişoară. Când prunele sunt aproape fierte se ia cratiţa de pe foc, se îndepărtează batonul de scorţişoară şi scoate prunele într-un bol. Se formează sosul – într-o cratita se pune uleiul si faina, amestecand pana se incinge, se adauga zaharul si se amesteca bine, pana incepe sa se inroseasca.
Se adauga zeama de la fiertul prunelor , amestecam, adaugam orezul fiert si prunele .
Mancarea se lasa sa fiarba cca 5 min la foc mic.
Se serveste rece.
Pofta Buna!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...