REŢETA ZILEI: Pui cu sos dulce la cuptor

Ce vă trebuie? 1,5 kg de pui tăiat în bucăţi, 1 1/2 lingură de făină, 3 linguriţe sare, 1/2 linguriţă piper, 70 g ulei de măsline extravirgin, 1/2 ceaşcă vin alb, 1/2 ceaşcă de suc de portocale proaspăt stors.

Cum se prepară? Preîncălziţi cuptorul la foc mediu 180-200 grade C. Se tapetează bucăţile de pui cu faină, sare şi piper. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se prăjeşte pe toate părţile, timp de 2-3 minute. Puneti puiul rumenit într-un vas termorezistent şi luaţi tigaia de pe foc.

Se adaugă vinul şi sucul de portocale în tigaia încă fierbinte, se amestecă cu restul de ulei. Se toarnă sosul rezultat peste pui. Se introduce vasul termorezistent în cuptor şi se mai lasă cam 90 de minute, turnând din când în cand sosul din vas peste pui.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...