REŢETA ZILEI: Zacuscă de vinete şi ciuperci

Ce vă trebuie? 2 kg vinete, 1 kg ceapă, 1 kg ardei capia roşu, 1 kg ciuperci champignon, 300 ml ulei, pastă de roşii, 1 lingură piper boabe, 3-4 foi dafin, sare.

Cum se prepară? Se coc vinetele şi ardeii capia pe tabla încinsă sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se curăţă ceapa şi se taie. Se pune la călit în uleiul încins, până se aureşte.

Vinetele se toacă, ardeii se taie cubuleţe şi ciupercile se taie feliuţe subţiri. Se pun toate peste ceapa călită. Se adaugă pasta de roşii, sare, piper, foi de dafin după gust.

Se lasă să fiarbă la foc mic circa 2 ore. Se amestecă din când în când să nu se lipească.

Se pune zacusca fierbinte în borcane şi se dau la cuptor pentru încă 10-15 minute. Se scot din cuptor, se pun capacele, şi se lasă borcanele acoperite până a doua zi.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...