REŢETA ZILEI: Cotlet de porc cu ceapă şi sos de muştar

12 Sep 2014
Ce vă trebuie? 5 cotlete de porc spălate şi şterse, 4 cepe curăţate şi spălate, 5 căţei mici de usturoi curăţaţi şi spălaţi, 4 linguriţe cu muştar, 3 linguri cu ulei, sare, piper proaspăt măcinat, pudră de curry sau boia de ardei, 150 g. de smântână.

Cum se prepară? Încălzim cuptorul.

Tocăm foarte mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm ceapa tocată cu usturoiul. Pregătim un bol în care punem uleiul. Adăugăm 2 linguriţe cu muştar şi amestecăm până la omogenizare.

Condimentăm cotletele de porc cu sare şi piper, pe ambele părţi. Ungem carnea de porc cu amestecul de ulei şi muştar, tot pe ambele părţi. Presărăm deasupra fiecărei bucăţi de carne amestecul de ceapă şi usturoi, de data aceasta pe o singură parte. Apăsăm uşor, astfel încât să se formeze un fel de crustă. Pregătim o tavă pentru cuptor în care aranjăm cotletele de porc. Introducem tava în cuptorul încălzit la 230 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.

Pregătim sosul – punem cele 2 linguriţe cu muştar rămase peste smântână. Condimentăm cu praf de curry sau boia de ardei şi sare. Amestecăm bine, până când obţinem un sos fin şi omogen.

Când cotletele de porc sunt rumenite la bază, iar ceapa uşor caramelizată, scoatem tava cu friptura din cuptor. Servim cotletele calde, cu sosul de smântână şi muştar.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...