REŢETA ZILEI: Prăjitură cu afine

Ce vă trebuie? 700 grame de afine proaspete, 4 ouă, 120 grame de smântână, 250 grame de zahăr tos, 80 grame de făină (pentru aluat), un vârf de linguriţă de sare. Pentru crusta de deasupra: 120 grame de zahăr tos, 120 grame de făină, 60 grame de unt.

Cum se prepară? Încălziţi cuptorul la 175 grade Celsius. Puneţi afinele într-o formă de tartă unsă cu unt. Amestecaţi 250 de grame de zahăr, 80 de grame de făină şi sarea. Adăugaţi ouăle şi smântâna, amestecând ingredientele până ce se omogenizează. Turnaţi aluatul peste afine.

În alt bol, amestecaţi 120 de grame de zahăr şi 120 de grame de făină, adăugaţi untul şi omogenizaţi ingredientele cu mixerul, până obţineţi un aluat sfărâmicios. Presăraţi aluatul sfărâmicios peste compoziţia de prăjituri şi daţi la cuptor timp de 50 de minute, până când prăjitura capătă o crustă aurie. Lăsaţi prăjitura să se răcească pe un grătar, apoi tăiaţi-o în bucăţi.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...