REŢETA ZILEI: Ardei copţi scăldaţi în smântână

Ce vă trebuie? aprox. 1 kg ardei graşi, de culori diferite; 1 legătură de ceapă verde sau 1 ceapă uscată; 1- 2 morcovi; 700 g smântână; 2 linguri făină; ulei; sare; piper; 1 legătură pătrunjel verde tocat mărunt.

Cum se prepară? Coaceţi şi decojiţi ardeii. Îndepărtaţi cotorul şi seminţele, colectând zeama lăsată de aceştia într-un bol. Rupeţi ardeii în fâşii potrivite.

Amestecaţi făina cu smântâna şi diluaţi cu zeama oprită de la ardei, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Separat, căliţi împreună în puţin ulei încins ceapa verde, tăiată rondele (cea uscată, tocată mărunt) şi morcovii daţi pe răzătoarea cu ochiuri mari, până se înmoaie, amestecând mereu. Adăugaţi fâşiile de ardei, compoziţia cu smântână şi lăsaţi pe foc mic, amestecând, doar cât să se încălzească legumele şi să se combine aromele. Spre sfârşit, condimentaţi cu sare şi piper, după gust.

Retrageţi de pe foc şi adăugaţi din pătrunjelul verde, tocat mărunt. Omogenizaţi.

Se serveşte cald, presărat cu pătrunjel verde.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...