ATENŢIE: Un nou tip de fraudă face ravagii

Un nou tip de fraudă face ravagii: ești sunat de cineva care se dă drept operator la Cosmote , Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date. Îți spune că e ceva în neregulă cu factura ta și te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai făcut asta, îi încarci cartela respectivului cu 300 EURO!

Cei care au telefoane mobile, trebuie să fie vigilenţi şi dacă un corespondent lasă un mesaj să apelați numărul 06 07 74 52 41 să nu apeleze în niciun caz numărul deoarece factura va fi extrem de „umflată". Această informaţie, transmisă de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, trebuie comunicată către câţi mai mulţi utilizatori.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor ... Ei vă apelează pe GSM, se prezintă ca fiind "Provider" Orange, Cosmote (sau orice rețea în care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-vă că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. NU TASTAȚI ÎN NICI UN CAZ CODUL INDICAT ȘI ÎNCHIDEȚI IMEDIAT.

Hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM.

Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricât de multe) cu care vor vorbi în contul tău.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează "A C E" nu răspundeţi; anulaţi apelul.

Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmată de Motorola, Sagem și Nokia.

Nici utilizatorii de Internet nu sunt ocoliţi de hoţii virtuali, ei dovedindu-se extrem de inventivi. Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşată o filă numita "Invitaţie", indiferent cine o trimite. Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta "arde" întregul hard disc al computerului dvs.

Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi să-l deschideţi.

Dacă primiţi un mail cu denumirea de 'invitaţie", chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.

Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea. Acest virus a fost descoperit de câteva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el.
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...