REŢETA ZILEI: Pulpă de porc glazurată

Ce vă trebuie? 1 kg pulpă de porc, 300 g gem de caise, 4 linguri cu miere, 5 linguri cu zeamă de lămâie, salvie uscată, 1 broccoli desfăcut în bucheţele, 2 morcovi feliaţi, unt, sare, piper.

Cum se prepară? Într-un vas amestecă gemul, mierea și zeama de lămâie. Adu la temperatura de fierbere, redu flacăra și mai ține pe foc 2 minute, apoi dă deoparte. Spală sub jet de apă rece bucata de carne, șterge-o cu un prosop de hârtie și presară deasupra salvie mărunțită, sare și piper proaspăt măcinat. Pune-o într-o cratiță unsă cu unt și dă friptura la cuptor pentru o oră. Unge apoi bucata de carne cu amestecul de gem, miere și lămâie. Continuă coacerea 30-40 de minute, stropind mereu carnea cu sosul delicios. Fierbe 2 minute legumele și sotează-le în unt. Așază-le lângă friptură cu un sfert de oră înainte ca aceasta să fie scoasă din cuptor.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...