500 milioane de dolari pentru a controla Ebola

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) face un apel la comunitatea internaţională pentru strângerea sumei de 500 milioane dolari necesară pentru a controla epidemia de Ebola, în condiţiile în care mai mult de 1.550 persoane au decedat, din cele 3.069 de cazuri de îmbolnăvire confirmate.

Practic, la fiecare 34 de zile numărul cazurilor de Ebola se dublează. În actualul ritm de contagiune, sunt necesare şase-nouă luni şi 490 de milioane de dolari (373 de milioane de euro) pentru ca epidemia să fie controlată, aceasta riscând să afecteze 20.000 de persoane", a explicat, la RFI, reprezentantul OMS în România, dr. Victor Olsavszky.

Între timp, în SUA începe testarea unui vaccin experimental, care va fi administrat, în premieră, unui număr de trei persoane sănătoase, pentru a se afla dacă acestea dezvoltă vreun efect advers. În cazul în care va fi considerat sigur, vaccinul va fi administrat unui grup redus de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, pentru a se vedea dacă produce un răspuns imun puternic la virus.

Vaccinul va fi testat, de asemenea, pe voluntari sănătoşi în Marea Britanie, Gambia şi Mali, după ce vor fi finalizate detalii în acest sens cu oficiali în domeniul Sănătăţii, din aceste ţări. Pe de altă parte, în Guineea, Sierra Leone, Liberia şi Nigeria, cele patru ţări afectate de epidmie, vaccinul nu va fi testat, din cauza infrastructurii deficitare în domeniul sănătăţii.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...