REŢETA ZILEI: Cușcuș cu legume și mentă

Ce vă trebuie? 1 litru de supă de pasăre, o legătură de plante aromatice, 500 de grame de mazăre, o legătură de mentă proaspătă, 750 de grame de cușcuș cu boabe de mărime medie, pudră de ardei iute, 125 de grame de unt, sare, 250 de grame de cartofi (pentru decor), 250 de grame de napi (pentru decor), piper roșu (pentru decor).

Cum se prepară? Se curăță morcovii și napii. Se pun într-un vas, apoi se adaugă sare, piper, supa de pasăre și plantele aromate. Se pun la foc mic. Se curăță mazărea și se pune deoparte. Se spală menta, se curăță și se separă frunzele. Se pune cușcușul într-un castron mare, se stropește cu câteva linguri de apă rece și se lasă să se umfle câteva minute, răsfirând cu degetele că să nu se lipească. Se repetă operația de câteva ori. Când cușcușul e umflat destul, se pune într-un vas și se fierbe înăbușit 30-40 de minute.

Între timp se fierbe mazărea în apă cu sare și o legătură mică de mentă, apoi se scurge. Se topește untul. Se pune cușcușul într-un castron, și se adaugă mazărea și untul topit. Se amestecă și se pune pe un platou.

Opțional se poate decora cu felii de cartofi, roșii, napi, morcov și câteva rămurele de mentă proaspătă. Se prepară un sos din puțină supă și câteva linguri de pudră de ardei iute și se servește separat.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...