Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

ATAC CIBERNETIC rusesc împotriva Băncii JPMorgan: FBI a intrat pe fir

28 Aug 2014
Banca JPMorgan Chase a fost atacată cibernetic de către hackeri ruşi sau originari din Europa de Est, motiv pentru care cazul a intrat în atenţia FBI, potrivit agentiei Bloomberg, care citeaza surse apropiate dosarului, relateaza AFP.

"Cooperam cu serviciile secrete americane pentru a stabili amploarea atacurilor cibernetice semnalate recent impotriva mai multor institutii financiare americane", a confirmat miercuri seara J. Peter Donald, un purtator de cuvant al politiei federale americane (FBI). "Companiile de talia noastra sunt vizate, din nefericire, de atacuri cibernetice aproape zilnic. Ne-am multiplicat nivelurile de aparare vizand contracararea amenintarilor si supraveghem in mod constant nivelul fraudelor", a declarat un purtator de cuvant JPMorgan, fara sa comenteze vreun incident anume.

Din primele informaţii reiese că hackerii au furat, la jumatatea lui august, mai multi gigaocteti de date sensibile de la JPMorgan si de la cel putin inca o banca. Anchetatorii examineaza daca incidentul este legat de infiltrari recente in retele informatice ale mai multor banci europene. Nivelul de sofisticare al atacului sugereaza ca in spatele lui se afla un Guvern, iar anchetatorii nu exclud o implicare a Rusiei, tinta unor sanctiuni economice impuse de catre state occidentale din cauza crizei ucrainene, potrivit agentiei.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella