ATAC CIBERNETIC rusesc împotriva Băncii JPMorgan: FBI a intrat pe fir

28 Aug 2014
Banca JPMorgan Chase a fost atacată cibernetic de către hackeri ruşi sau originari din Europa de Est, motiv pentru care cazul a intrat în atenţia FBI, potrivit agentiei Bloomberg, care citeaza surse apropiate dosarului, relateaza AFP.

"Cooperam cu serviciile secrete americane pentru a stabili amploarea atacurilor cibernetice semnalate recent impotriva mai multor institutii financiare americane", a confirmat miercuri seara J. Peter Donald, un purtator de cuvant al politiei federale americane (FBI). "Companiile de talia noastra sunt vizate, din nefericire, de atacuri cibernetice aproape zilnic. Ne-am multiplicat nivelurile de aparare vizand contracararea amenintarilor si supraveghem in mod constant nivelul fraudelor", a declarat un purtator de cuvant JPMorgan, fara sa comenteze vreun incident anume.

Din primele informaţii reiese că hackerii au furat, la jumatatea lui august, mai multi gigaocteti de date sensibile de la JPMorgan si de la cel putin inca o banca. Anchetatorii examineaza daca incidentul este legat de infiltrari recente in retele informatice ale mai multor banci europene. Nivelul de sofisticare al atacului sugereaza ca in spatele lui se afla un Guvern, iar anchetatorii nu exclud o implicare a Rusiei, tinta unor sanctiuni economice impuse de catre state occidentale din cauza crizei ucrainene, potrivit agentiei.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...