PERLE INCREDIBILE LA BAC 2014: Bacovia rămâne de neînţeles pentru unii elevi

Profesorii corectori care au intrat ieri în centrele de evaluare de la BAC 2014 s-au confruntat, din nou, cu exprimări ale elevilor dintre cele mai ciudate în lucrările de limba română. Mulţi dintre elevi s-au plâns că nu le place poezia, Geroge Bacovia şi Nichita Stănescu fiind printre poeţii, care „i-au chinui" pe „bieţii elevi".

„Mă trezesc în fiecare zi şi mă rog să nu-mi pice iarăşi poezie şi chiar asta a picat, învăţ doar gen epic, puteţi să înţelegeţi? Profa mea ne vorbea doar de Blaga, o frustrare.

Ne vedem cred că şi la anul, e greu subiectul. Îmi exprima admiraţia pentru profesori, dar rămâneţi acasă....nu aveţi ce corecta la mine. ", a scris unul dintre candidaţi.

Greu de crezut, însă unii dintre elevi nu au fost în stare să deosebească genurile ,literare, confundând romanul cu poezia: „Poezia Moromeţii a aparut de două ori în viaţa poetului Preda. Are 17 personaje Moromeţii dar cel mai tare e nea Ilie"

Alte perle care au stârnit indignarea dascălilor: „Bacovia a scris cele mai mari poeme ale literaturii precum: luceafarul şi mircea cel batrân"; „Ne-a dat Bacovia, super, voi scrie despre Mircea Eliade care are un roman celebru, Plumb"; „Bacovia este de aceeasi vârstă cu Eminescu şi scriau în parcul uitat de lume"

Nici Gib Mihăescu nu a fost pe placul elevilor, mulţi dintre ei nefiind în stare să dea răspunsuri corecte: „Imperfectul scoate în evident faptul că acum este o întamplare în viaţa lui Gib Mihaescu." „Trasaturile genului epic sunt multe, dar cea mai cool cred că este ca are niste sentimente directe realizate prin poet." În privinţa rolului verbelor la timpul imperfect, unul dintre elevi a oferit un răspuns... personalizat: „Perfectul simplu îl foloseşte iubita mea care este olteancă, adică a făcut o acţiune de mult."
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...