BAC 2014: 962 de absolvenţi de liceu au susţinut examenul la „Limba şi literatura maghiară"

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2014 a continuat şi marţi cu examenul la Limba şi literatura maternă E) b). La această probă s-au înscris 1.012 candidaţi. 962 dintre aceştia vor susţine proba la Limba şi literatura maghiară, 43 la Limba şi literatura germană, 3 la Limba şi literatura slovacă, 2 la Limba şi literatura ucraineană şi câte un candidat la Limba şi literatura sârbă, respectiv Limba şi literatura croată.

Aşa cum bine se ştie, această sesiune a debutat luni, 25 august, atunci când 32.637 de absolvenţi de clasa a XII-a din promoţia curentă şi din cele anterioare au participat la proba scrisă de Limba şi literatura română. Din totalul acestora, au fost eliminaţi din examen 109 candidaţi.

Conform Ministerului Educaţiei, pe data de 27 august, va avea loc proba obligatorie a profilului E)c), iar pe 29 august, cea la alegere a profilului şi specializării E)d). Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...