ŞOCANT: Vezi AICI unde s-au găsit 30.000 de tone de carne de pui contaminată

Un nou scandal alimentar zguduie ţara cu cea mai mare populaţie după glob. Poliţia chineză a confiscat peste 30.000 de tone de pulpe de pui contaminate, care se aflau deja în restaurantele din China, în cel mai recent scandal alimentar care a lovit această ţară, susţine reuters.com.

Autoritățile au arestat 38 de persoane implicate în vânzarea de pulpe de pui în provincii, inclusiv provincia de est a Zhejiang, susţine agenția oficială de știri Xinhua.

Arestările au avut loc după ce poliţia chineză a efectuat percheziţii la nouă fabrici din Jiangsu, Anhui, Henan și Guangdong provincii. Responsabili din poliţie au declarat că s-a descoperit peroxid în exces în carnea de pui.

În ultimul timp, China a mai fost zguduită de un număr mare de scandaluri alimentare, cum ar fi cel cu laptele praf contaminat cu melamină chimică industrială a reutilizat "ulei șanț" pentru gătit. De asemenea, la începutul acestei luni, US filtru de ketchup HJ Heinz & Co a cerut scuze consumatorilor chinezi, deoarece în unele cereale pentru sugari exista un nivel crescut de plumb.

Poliția din Zhejiang a destructurat 35 de reţele de vânzare de pulpe de pui în valoare de peste 300 de milioane de yuani (48,760,000 dolari). Unsprezece suspecţi sunt încă căutaţi de poliţie.

Pulpele de pui sunt foarte populare în China, ele consumându-se atât prăjite, cât şi în supe. Anul trecut, China a fost cel mai mare cumpărător de pulpe de pui exportate din Statele Unite.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...