REŢETA ZILEI: Lichior de mure

Ce vă trebuie? 2 kg mure; 1 litru apă; 1 baton de vanilie; 1 litru alcool dublu rafinat; 1 kg zahăr.

Cum se prepară? Murele se spală, apoi se pun într-o damigeană mică, pe straturi. Un strat de mure, unul de zahăr şi tot aşa, până terminăm ingredientele. Vasul în care facem lichiorul trebuie să fie de sticlă. Acoperim damigeana cu tifon şi lăsăm la macerat 6-7 zile, la temperatura camerei.

Adăugăm apoi vanilia, apa şi alcoolul. Lăsăm din nou 3 săptămâni, apoi strecurăm şi putem servi. Se serveşte rece, de la frigider.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...