Premierul Ponta vrea să se mute în China

Victor Ponta a anunțat luni că în perioada următoare va efectua mai multe vizite externe. Premierul va merge în Republica Moldova, Turcia, China, iar la sfârșitul lunii septembrie va participa la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

"Pot să vă anunț faptul că miercuri voi fi la Chișinău, așa cum am fost și anul trecut pentru a sărbătorii alături de prim-ministrul Leancă Ziua Independenței Republicii Moldova, dar și pentru a consemna lucrurile concrete pe care România trebuia să le facă demult și le face în sfârșit pentru Moldova, dincolo de sprijinul politic pentru integrare europeană, pentru dezvoltarea instituțiilor democratice, inaugurăm gazoductul Iași-Ungheni, vizităm primele grădinițe construite cu sprijinul Guvernului României alocat în luna decembrie a anului trecut, inaugurăm serviciul SMURD (...). Avem ocazia cu prim-ministrul Leancă să trecem în revistă toate proiectele comune și toate zonele în care România poate să ajute în mod concret prin donații, prin sprijin financiar dezvoltarea instituțiilor democratice și păstrarea identității românești a Republicii Moldova", a spus Ponta, după întâlnirea de lucru de la sediul Ministerului Afacerilor Externe cu miniștrii Apărării, Mircea Dușa, respectiv Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

De asemenea, premierul a anunțat că săptămâna viitoare va efectua o vizită în China, la invitația omologului său chinez. "Cu ocazia acestei vizite vom discuta în special despre parteneriatul economic, dincolo de relațiile politice dintre România și China", a subliniat Victor Ponta.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...