Premierul Ponta vrea să se mute în China

Victor Ponta a anunțat luni că în perioada următoare va efectua mai multe vizite externe. Premierul va merge în Republica Moldova, Turcia, China, iar la sfârșitul lunii septembrie va participa la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

"Pot să vă anunț faptul că miercuri voi fi la Chișinău, așa cum am fost și anul trecut pentru a sărbătorii alături de prim-ministrul Leancă Ziua Independenței Republicii Moldova, dar și pentru a consemna lucrurile concrete pe care România trebuia să le facă demult și le face în sfârșit pentru Moldova, dincolo de sprijinul politic pentru integrare europeană, pentru dezvoltarea instituțiilor democratice, inaugurăm gazoductul Iași-Ungheni, vizităm primele grădinițe construite cu sprijinul Guvernului României alocat în luna decembrie a anului trecut, inaugurăm serviciul SMURD (...). Avem ocazia cu prim-ministrul Leancă să trecem în revistă toate proiectele comune și toate zonele în care România poate să ajute în mod concret prin donații, prin sprijin financiar dezvoltarea instituțiilor democratice și păstrarea identității românești a Republicii Moldova", a spus Ponta, după întâlnirea de lucru de la sediul Ministerului Afacerilor Externe cu miniștrii Apărării, Mircea Dușa, respectiv Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

De asemenea, premierul a anunțat că săptămâna viitoare va efectua o vizită în China, la invitația omologului său chinez. "Cu ocazia acestei vizite vom discuta în special despre parteneriatul economic, dincolo de relațiile politice dintre România și China", a subliniat Victor Ponta.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...