REŢETA ZILEI: Tartă Rustică

De ce avem nevoie? Pentru aluat avem nevoie de 125 gr unt rece, 250 gr făină, 1ou, sare.

Pentru umplutură avem nevoie de 15 ciuperci, 6-7 roşii cherry, 200 gr bacon, 250 gr mascarpone, 4 linguri smântână, 250 gr caşcaval, 4 ouă, 3 fire ceapă verde, 3 fire usturoi verde, 2 linguri unt sărat.

Cum se prepară? Aluatul: Amestecăm toate ingredientele până obţinem un aluat elastic şi nelipicios. Învelim aluatul într-o folie alimentară şi îl dăm la frigider o oră.

După o oră întindem aluatul şi îl aşezăm într-o formă de tartă. Îl înţepăm cu furculiţa pentru a nu se deforma la coacere.

Umplutura: Curăţăm ciupercile. Cu grijă desfacem pălăriile ciupercile astfel încât să nu le rupem. Tăiem picioruşele de la ciuperci în cubuleţe mici, pe care le călim 5 minute în unt sărat. Dacă nu avem unt sărat punem unt normal şi adăugăm un praf de sare. Lăsăm la răcit.

Pălăriile de la ciuperci le fierbem timp de 10 minute. Le scurgem şi le ştergem cu un şerveţel.

Radem caşcavalul şi îl amestecăm cu brânza mascarpone. Un sfert din această cantitate îl amestecăm cu ciupercile călite în unt şi umplem ciupercile.

Peste aluat punem baconul tăiat cubuleţe, roşiile feliate, bucăţele de ceapă şi usturoi.

Aranjăm ciupercile umplute. Crema de mascarpone şi caşcaval o amestecăm cu 4 ouă bătute și 4 linguri de smântână. Turnăm amestecul peste tartă și presărăm restul de bucățele de ceapă și usturoi.

Coacem tarta timp de 40 de minute la 180 grade celsius până când este rumenită.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...