ADIO Dumitru Crăciunescu!

Dumitru CRĂCIUNESCU a încetat din viaţă marţi, 19 august 2014, la Râmnicu Vâlcea, după o luptă lungă şi dificilă cu o boală greu de învins. El rămâne în memoria miilor de oameni care l-au cunoscut direct ca model de performanţă umană şi profesională, de bunăvoinţă, de compasiune şi de generozitate, de plăcere de a trăi viaţa printre oameni şi pentru oameni. Înmormântarea va avea loc joi, 21 august 2014, ora 12:00, la Schitul Troianu din Râmnicu Vâlcea. Trupul neînsufleţit al celui care a fost Dumitru Crăciunescu va fi depus tot la Schitul Troianu, joi, 21 august a.c. începând cu ora 10:00.
Dumitru CRĂCIUNESCU
(1958-2014)
Dumitru CRĂCIUNESCU s-a născut în 25 aprilie 1958, în Vaideeni, județul Vâlcea. Este cel mai mic dintre cei trei copii ai Anei şi ai lui Adam Crăciunescu. Căsătorit cu Irina, a avut la rândul lui doi copii, Diana şi Adina.
A învăţat la Şcoala generală din comuna Vaideeni (1965-1973), apoi la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu (1973-1977). Este licenţiat al Facultăţii de matematică din Timişoara (1978-1982). În anul 2001 a urmat cursurile post-universitare ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti, specializându-se în relaţii internaţionale.
A fost profesor de matematică la Şcoala generală Apateu, judeţul Arad (1982-1985) şi la Râmnicu Vâlcea, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân (1985-1986), la Grupul şcolar Ferdinand I (1986-1987), la Colegiul tehnic energetic (1987-1988), la Comisia de ştiinţă şi tehnică a Consiliului pionierilor (1988-1990) şi la Grupul şcolar de construcţii forestiere (1990-1994).
În anul 1991 a fondat compania DIANA pe care a dezvoltat-o şi a condus-o până în ultima clipă a vieţii sale. Acum, compania DIANA este un grup de firme cu peste 30 de spaţii comerciale în Râmnicu Vâlcea şi în regiune, şi una dintre cele mai importante fabrici de produse alimentare din România. Peste o mie de oamenilor lucrează în acest grup.
Dumitru CRĂCIUNESCU a făcut parte din grupul restrâns al fondatorilor Clubului Rotary din Râmnicu Vâlcea (1996), al cărui preşedinte a fost (2006-2007). În calitatea sa de rotarian, a iniţiat şi a finanţat proiecte şi acţiuni de binefacere destinate elevilor performanţi, artelor şi oamenilor aflaţi în nevoie şi în suferinţă. El a fost şi unul dintre iniţiatorii Fundaţiei Vaideenii, dedicată proiectelor în localitatea natală şi a susţinerii întâlnirilor periodice ale fiilor satului Vaideeni. A fost vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea. A fost un apropiat susţinător al vieţii monahale, al bisericilor şi al Episcopiei Râmnicului. În anul 2013 a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea. La evenimentul de decernare a titlului, a spus: „Mi-am propus de-a lungul vieții să fiu printre cei mai buni în afaceri, să fiu printre cei care ajută pe oamenii aflați în nevoie, să fiu dascăl pentru tineri și sprijin pentru oamenii în vârstă (...) Nu poți fi și de succes și om bun de unul singur. Am avut întotdeauna de partea mea prieteni, angajați, parteneri de afaceri de înaltă calitate profesională și umană. (...) Nu poți fi și de succes și om bun peste tot în lume. Eu am ales să fiu ceea ce sunt aici, la Râmnicu Vâlcea (...) pentru oamenii între care am venit pe lume, nu pentru oameni străini. E foarte important să faci ceva pentru ai tăi."

• Profesorul Dumitru CRĂCIUNESCU s-a bucurat de respectul public al comunității vâlcene ca fondator al companiei Diana și pentru acțiunile sale filantropice, pentru spiritul lui comunicativ și prietenos. Fiu al Anei și al lui Adam, frate al Anișoarei și al lui Adam, soț al Irinei, tată al Dianei și al Adinei, socru al lui Radu și bunic al Aidei Maria, Dumitru CRĂCIUNESCU și-a dedicat întreaga viața familiei și comunității în care a trăit. Înmormântarea va avea loc joi, 21 august 2014, ora 12:00, la Schitul Troianu din Râmnicu Vâlcea.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
familia Dumitru Crăciunescu

• Stingerea din viaţă a lui Dumitru Crăciunescu reprezintă o pierdere însemnată atât pentru familie şi pentru cei care l-au cunoscut, dar şi pentru întreg judeţul Vâlcea. Dumitru Crăciunescu a avut un rol important în ultimii 25 de ani în dezvoltarea economiei judeţului şi în promovarea spiritului antreprenorial şi a unui comportament economic de urmat. În faţa acestei triste despărţiri, îmi exprim sincere condoleanţe familiei şi un gând de mângâiere şi alinare.
Sincere condoleanţe! Dumnezeu să-l odihnească!
Preşedinte PNL Vâlcea, Deputat Cristian Buican

• Trecerea în nefiinţă a lui Dumitru Crăciunescu reprezintă o pierdere însemnată atât pentru familie şi pentru cei care l-au cunoscut. Pentru contribuţia adusă la dezvoltarea municipiului şi pentru implicarea socială, Dumitru Crăciunescu lasă mai săracă întreaga comunitate locală. Sunt alături de familie în marea durere pricinuită.
Senator Laurenţiu Coca

• Oricât de firesc deznodământul, moartea neaşteptată a prietenului nostru drag Dumitru Crăciunescu ne-a zguduit pe toţi, făcându-ne să simţim şi mai amarnică singurătatea, izolarea într-o străinătate de care nu ne putem lipi, într-un destin ce pare tot mai fără întoarcere.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Familia Janin şi Dana Oteşanu

• Cu adâncă şi nemărginită durere în suflet, mă alătur familiei, rudelor şi prietenilor adevăraţi care au ochii în lacrimi şi deplâng trecerea în lumea umbrelor a distinsului om Prof. DUMITRU CRĂCIUNESCU.
A fost nu numai un dascăl de elită, ci şi un manager iscusit, vizionar şi pragmatic, administrând magistral una dintre cele mai dinamice firme din judeţul Vâlcea şi din ţară.
Rog pe bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace şi în loc luminos aşa cum luminos a fost întotdeauna şi sufletul său.
Dr.ing. ION CÎLEA - Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

• ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE VÂLCEA aduce un pios omagiu şi transmite sincere condoleanţe familiei greu încercate de pierderea celui care a fost prof. DUMITRU CRĂCIUNESCU, remarcabil profesionist, apreciat pentru spiritul său civic şi implicarea responsabilă în viaţa comunităţii. Dumnezeu să-l primească şi să-l odihnească în pace!
Consternaţi de vestea stingerii din viaţă a prof. DUMITRU CRĂCIUNESCU, transmitem şi pe această cale compasiunea noastră şi suntem alături de familia greu încercată.
Dumnezeu să-l ierte!
Familia Gheorghe Gogîrnoiu

• Am aflat cu mare durere despre dispariţia unui locuitor de seamă al Râmnicului, dar mai ales un drag şi vechi prieten - Dumitru "Mitică" Crăciunescu.
Om de afaceri care a dat naştere unui brand local de mare succes, susţinător al culturii şi sportului vâlcean, "Cetăţean de Onoare" al Râmnicului pentru contribuţia adusă la dezvoltarea municipiului şi pentru implicarea socială, Dumitru Crăciunescu lasă mai săracă nu doar lumea afacerilor vâlcene, ci întreaga comunitate locală.
Suntem cu toţii alături de familia îndurerată în această cumplită încercare şi ne rugăm bunului Dumnezeu să primească şi să odihnească sufletul celui dus mult prea devreme la ceruri!
Adio, prietene!
Gigi Matei - Primar interimar

Astăzi suntem mai săraci cu un Om

Rotary Club Râmnicu Vâlcea îl are printre fondatorii săi pe profesorul de matematică și pe omul de afaceri Dumitru CRĂCIUNESCU. Astăzi, 19 august 2014, Dumitru CRĂCIUNESCU a încetat din viață, la vârsta de 56 de ani. Prea devreme pentru un om cu dedicarea lui și cu puterea sa intelectuală și umană de a face și mai mult bine, de a aduce și mai multă mângâiere celor aflați în suferință și mai multă voie bună nouă tuturor și celor aflați în necaz. Cu câteva zile în urmă, Dumitru CRĂCIUNESCU a mers la Vaideeni, locul său de baștină, pentru a da o mână de ajutor celor sinistrați. Cu câteva luni în urmă, se afla la Ocnele Mari pentru a dărui unui copil o proteză care să-l ajute să meargă din nou. Cu puțini ani în urmă, își dirija furgonetele cu cadouri de Crăciun, în Parcul Rotary din Râmnicu Vâlcea. Cu ceva vreme în urmă tăia panglica de inaugurare a Centrului de recuperare pentru handicapați din Râmnicu Vâlcea. Timp de un singur an, a fost președinte al Clubului Rotary. Timp de optsprezece ani ne-a fost coleg și model. Nu există instituții locale care să nu se fi sprijinit pe umărul puternic al lui Dumitru CRĂCIUNESCU: cluburi de fotbal și de handbal, școli, spitale, biserici, biblioteci, muzee... Astăzi suntem mai săraci cu un Om de care am fi avut în continuare o și mai mare nevoie. Suntem alături de întreaga lui familie, de Irina, care l-a însoțit în tot ceea ce a făcut și a dăruit, de Adina și de Diana, cu care s-a mândrit necontenit, de Aida Maria, nepoata lui de numai câteva săptămâni. Cu toții rămânem după această dureroasă pierdere cu un model care va fi întotdeauna foarte greu de egalat: Dumitru CRĂCIUNESCU. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Gheorghe POPA, președinte al Rotary Club Râmnicu Vâlcea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...