Poliţist agresat şi înjurat ca la uşa cortului la Şirineasa

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu, susţine că agresorului „i s-a atras atenţia cu privire la comportamentul său şi i s-a comunicat că va fi condus la sediul poliţiei dacă nu încetează, însă nu s-a conformat şi a agresat fizic organul".

Problemele dintre cetăţeni şi oamenii legii din Şirineasa sunt deja de notorietate. Nu de puţine ori, oamenii s-au plâns să sunt agresaţi de poliţişti, existând cazuri concrete în care anumite persoane au fost snopite în bătaie de miliţienii din localitate. Pentru faptele lor agenţii cu pricina sunt cercetaţi în acest moment de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Tocmai de aceea, în Şirineasa, cetăţenii au o anumită reticenţă în ceea ce-i priveşte pe poliţişti şi reacţionează destul de urât în contact cu aceştia.

Sigur, asta nu scuză comportamentul unui bărbat din Şirineasa, care marţi, 19 august a.c., a agresat verbal şi fizic un poliţist, după ce a fost chestionat cu privire la o posibilă infracţiune. „Poliţiştii am fost sesizaţi cu privire la faptul că un gard din comuna Şirineasa de la o proprietate a fost găsit distrus de către proprietar. În temeiul sesizării, un poliţist s-a deplasat la faţa locului, constatând că aspectele sesizate se confirmă, iar în timp cercetării la faţa locului în apropiere a venit Vasile M., din localitate. Fiind întrebat dacă locuieşte în zonă şi dacă cunoaşte cine ar fi putut distruge gardul, bărbatul a devenit recalcitrant, adresând injurii şi ameninţări poliţistului. Bărbatului i s-a atras atenţia cu privire la comportamentul său şi i s-a comunicat că va fi condus la sediul poliţiei dacă nu încetează, însă nu s-a conformat şi a agresat fizic organul de poliţie" – susţine purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cum omul nu s-a potolit, poliţistul l-a imobilizat pe bărbatul de 53 de ani şi l-a dus la secţie, acolo unde i-a întocmit dosar penale pentru ultraj şi l-a înştiinţat că este principalul bănuit pentru distrugerea gardului. Deşi a fost reţinut pentru 24 de ore, agresorul nu a fost arestat preventiv, magistraţii Tribunalului Vâlcea luând împotriva lui doar măsura de control judiciar.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...