APEL DISPERAT: Petruţ are nevoie de lapte MONOGEN ca să trăiască

20 Aug 2014
Despre drama bebeluşului din Râmnicu Vâlcea, care suferă de o boală extrem de rară, fiind cel de-al doilea caz depistat cu această boală din România am scris pe larg în urmă cu câteva luni, făcând un apel către oamenii de bine pentru a ajuta familia să poată să-i cumpere lui Petruţ singurul lapte pe care are voie să-l consume. Zilele trecute, mama lui Petruţ ne-a sunat la redacţie, spunându-ne că acesta va fi supus, la Timişoara, transplant de celule stem. Deşi vestea este îmbucurătoare, din păcate, familia se află din nou în impas în ceea ce priveşte alimentaţia bebeluşului. Măcar pentru perioada următoare, familiei lui petruţ, le-ar prinde bine dacă cineva le-ar dona sau i-ar ajuta în orice fel să cumpere 10 cutii de lapte MONOGEN.

Diagnosticul lui Petruţ, care acum are puţin peste un anişor, este greu de reţinut chiar şi pentru un adult, iar mama lui ne-a destăinuit că în momentul în care i-au spus medicii care este boala de care suferă bebeluşul ei, i s-au muiat picioarele. Sugarul suferă de dislipidemie familială, sindrom de hepatocitoliză şi necesită un tratament mult prea costisitor pentru finanţele familiei Duminecă, care, de 7 luni de când au aflat că bebeluşul este grav bolnav au ajuns la capătul puterilor, atât psihic, cât şi material. Cei care vor să dea o mână de ajutor şi o şansă la o viaţă normală pentru bebeluşul de 10 luni, pot contacta familia la nr. de telefon 0754361751. De asemenea, pentru detalii medicale, o pot contacta pe doamna doctor Cristiana Mitrache la telefon 0741734109.

3.000 RON/lună doar pentru lapte

Consumul de lapte MONOGEN, singurul care are voie să-l ingurgiteze bebeluşul din cauza bolii, ar da peste cap şi finanţele unei familii care câştigă bine, darămite al uneia unde munceşte doar tatăl şi câştigă puţin undeva peste minimul pe economie. Medicii de la Bucureşti i-au dat tratament şi au specificat clar că acesta trebuie să fie singurul lapte praf pe care îl consumă bebeluşul. Numai că o cutie din acest fel de lapte costă aproape 200 RON şi dacă ar fi fost să-l hrănească pe bebeluş cu cât ar fi avut nevoie, le-ar fi trebuit cel puţin 3.000 RON pe lună doar pentru lapte, fără să ne mai gândim şi la celelalte lucruri necesare creşterii unui copil mic.

Familia Duminecă locuieşte cu chirie într-o anexă de 20 m.p. a unei case de pe strada Banu Mărăcine şi plăteşte 400 RON/lună chirie. Când i-am vizitat soţul era plecat la muncă, acasă fiind doar mama şi bebeluşul. Deşi spaţiul este mic, era curăţenie şi căldură. „Ne descurcăm şi noi cum putem. Am reuşit să-i facem o pensie de 91 RON pentru Petruţ, iar eu primesc 600 RON/lună de la Primăria Râmnicului ajutor. În rest, ce mai câştigă soţul... E greu, mai ales că proprietarii ne ceartă că aprindem lumina noaptea pentru a-l hrăni pe Petruţ." – ne-a mai spus mama.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...