Elena Udrea, candidat nestatutar?

Desemnarea Elenei Udrea drept candidat al PMP la alegerile prezidențiale din această toamnă este nestatutară. Potrivit Statutului partidului (art. 75, al 3), "Candidatul Partidului la preşedinţia României se alege de către toţi membrii Partidului din lista de propuneri a Colegiului Naţional, respectiv a Colegiilor Judeţene, prin vot preferenţial, direct şi secret", ceea ce nu s-a întâmplat, Elena Udrea anunțându-și candidatura nu în urma unui vot al partidului, ci în urma unei ședințe a Colegiului Executiv Național.

În art. 56, al. b, al statutului PMP se prevede că atribuția CEN este de a "propune liste de candidaţi pentru alegerile de nivel judeţean, alegerile parlamentare, alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile prezidenţiale".

Una dintre explicațiile publice date de Elena Udrea, zilele trecute, în privința se afla, alături de incapacitatea strângerii de semnături, desemnarea nestatutară a lui Cristian Diaconescu. Elena Udrea și-a anunțat astăzi candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă, la propunerea deputatului Eugen Tomac, votată în Consiliul Executiv Național al PMP.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...