Monica Macovei: "În multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela"

18 Aug 2014
Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale, sustine că a luat decizia de a intra în cursa prezidențială după ce a văzut că niciun candidat de dreapta nu o convinge să îl voteze. Monica Macovei, fost ministru al Justiției, afirmă că vrea ca „toți hoții și corupții care fură din banul public să meargă la închisoare". Ea se simte apropiată de modelul politic reprezentat de fostul președinte sud-african Nelson Mandela.

„M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri", a declarat Monica Macovei, la Digi24.

La o precedentă emisiune televizată, Monica Macovei spusese că personajul politic favorit este Angela Merkel. Fostul ministru al Justiției spune că Angela Merkel rămâne un model, dar a reflectat ulterior și și-a dat seama că se simte și mai aproape de Nelson Mandela.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...