Spania cere banii înapoi românilor care au beneficiat de ajutoare sociale

Mii de români din Spania care au părăsit Peninsula fără să anunţe au rămas fără ajutorul social sau cel de şomaj. Mai mult decât atât, autorităţile de la Madrid le-au cerut şi banii înapoi, pentru întreaga perioadă în care au fost ajutaţi de stat. Aceste măsuri dure au fost introduse din cauza celor care au fraudat sistemul asigurărilor sociale spaniole.

Toţi străinii care sunt asistaţi social sau şomeri indemnizaţi sunt obligaţi, conform noilor legi, să anunţe autorităţile iberice şi să obţină o autorizaţie de părăsire a Spaniei. Altfel, dacă sunt prinşi, riscă să le fie suspendat sprijinul financiar şi chiar obligaţi să înapoieze toţi banii primiţi de la stat până în acel moment. Măsura a fost luată după ce unii emigranţi mergeau, de pildă, să muncească sau să trăiască în alte ţări. În tot acest timp, ei continuau să încaseze sume care nu li se mai cuveneau.

Mii de romani au fost prinşi până acum şi s-au văzut nevoiţi să dea banii înapoi. Printre ei şi aceia care aveau un motiv întemeiat să părăsească Spania sau care nu ştiau că trebuie să anunţe autorităţile atunci când trec graniţa.

Celor care nu vor să plătească li se poate pune sechestru pe bunuri: conturi bancare, autoturisme şi imobile.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...