EXCLUSIV: Traficanţii după gratii: 700 de pastile de ecstasy mai puţine pe piaţa din Vâlcea

Andrei Paul P., Valentin Constantin Ţ., Nicolae Laurian U. şi Ştefan Alexandru G. sunt patru traficanţi de droguri din Vâlcea, care vindeau pastile ecstasy în barurile şi discotecile din judeţul nostru. Drogurile de mare risc au ajuns la zeci sau chiar sute de tineri vâlceni, până când, în data de 15 iulie a.c., dealerii au „picat în plasa" procurorilor DIICOT şi ai poliţiştilor de la Crimă Organizată Vâlcea. Acum, traficanţii au ajuns în spatele gratiilor şi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri, ei riscând o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare.

Vindeau droguri în barurile şi cluburile de Vâlcea, iar piaţa din judeţul nostru era atât de profitabilă încât nu au simţit nevoia să se extindă şi în alte părţi. Este vorba de patru dealeri vâlceni, care aduceau sute de pastile de ecstasy din Spania, pentru care îşi formaseră deja o clientelă fidelă printre tinerii ce frecventează discotecile din municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi din judeţ. Ei erau filaţi de câteva luni însă de oamenii legii, iar în data de 15 iulie a.c., au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă drogurile.

Ulterior au fost organizate 4 percheziţii la domiciliile traficanţilor de droguri, descinderi ce se pare că au avut loc în Râmnic, ocazie cu care poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vâlcea şi procurorii DIICOT – structura Vâlcea, au descoperit 700 de pastile de ecstasy importate din Spania. Ca urmare, oamenii legii i-au dus la audieri pe cei patru tineri implicaţi în traficul internaţional de droguri, fiind vorba despre: Andrei Paul P., Valentin Constantin Ţ., Nicolae Laurian U. şi Ştefan Alexandru G. După investigaţiile poliţiştilor şi procurorilor, cei patru dealeri de droguri au fost duşi în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de arestare preventivă, ei fiind trimişi după gratii pentru 29 de zile.

În data de 7 august a.c., procurorii DIICOT – structura Vâlcea au finalizat rechizitoriul în cazul celor patru tineri traficanţi de ecstasy, trimiţându-i în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri, iar în data de 11 august a.c., magistraţii au decis să îi menţină în spatele gratiilor pe dealerii vâlceni şi să-i judece în stare de arest preventiv. Andrei Paul P., Valentin Constantin Ţ., Nicolae Laurian U. şi Ştefan Alexandru G. au fost ţinuţi o perioadă în arest în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, însă săptămâna trecută ei au fost transferaţi la Penitenciarul Colibaşi.

Tinerii traficanţi vor fi judecaţi în baza Legii 143/2000, care, la art. 2, alin. 1, prevede că „producerea, cultivarea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi". De asemenea, la art. 3, alin. 1 şi 2, se arată că „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi".

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...