REŢETA ZILEI: Ficat de vită cu portocale

Ce vă trebuie? 800 gr ficat de vită (viţel), 3 linguri unt, un pahar de vin alb, 2 portocale, făină, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper, câteva fire de pătrunjel pentru decor.

Cum se prepară? Ficatul se spală în câteva ape, se taie felii groase de un deget şi se dă prin făină. Se prăjeşte în unt, pe ambele părţi până se rumeneşte. Se condimentează cu sare, piper şi ghimbir şi se mai ţine un pic la foc mic.

Se scoate pe un platou şi se prepară sosul. În untul în care s-a prăjit ficatul se adaugă o cană de apă, sucul de la o portocală şi un pahar de vin. Se lasă să dea în câteva clocote, se adaugă 2 linguri de făină, apoi se strecoară într-o crăticioară şi se mai lasă pe foc până mai dă în câteva clocote.

Ficatul se serveşte alături de sosul de portocale şi ornat cu felii de portocale şi frunze de pătrunjel.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...