DNA a terminat cu baronii: URMEAZĂ OLIGARHII!

Subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe cale de a deschide un nou front de lupta, care va cutremura, cu siguranta, societatea romaneasca. Procurorii anticoruptie se pregatesc acum intens sa declanseze „jihadul" si impotriva oligarhilor. Pentru ditamai politicienii care aveau la picioare judete intregi este extrem de frustant ca pot ajunge „prospatura" prin puscariile patriei, in timp ce colaboratorii lor se lafaie in luxul oferit de miliardele facute din contractele „smenuite" cu statul, astfel ca noi arestari spectaculoase vor urma cat de curand, anunta enational.ro.

Pana acum cel putin, parea ca singurii care au scapat de bratul lung al legii erau marii oligarhi, care lasau impresia ca si-au cumparat toata protectia de care aveau nevoie. Iata insa ca, in cazul DNA cel putin, lucrurile nu stau deloc asa. Numai ca, dupa cum sustin sursele citate, strategia procurorilor a fost sa lucreze in sens invers. Adica sa–i „impacheteze" bine in probele dosarelor pe politicienii si demnitarii care au primit spaga, pentru ca apoi, prin intermediul acestora, sa ajunga si la mituitori. Iar planul pare sa aiba succes, „baronii" vizati de cazuri de coruptie cazand unul dupa altul in plasa DNA. Care, se pregateste acum sa-si intinda navodul si peste miliardarii din TOP 300.

Astfel ca, indiferent de faza anchetei in care se afla, fiecare „baron" audiat de catre procurorii anticoruptie este acum luat la intrebari si despre partenerul sau de combinatii. Si nu vorbim aici de puzderia de patroni care cotizau pe capete sa prinda si ei niscaiva contracte, ci de marii rechini care luau grosul miliardelor de la bugetul de stat. Si care, in majoritatea cazurilor, nici macar nu se oboseau sa presteze serviciile la care se obligasera prin contractele castigate pe banda rulanta la „panaramele" de licitatii organizate de primarii si consiliile judetene. Asa ca, dupa ce incasau banul, subcontractau lucrarile la alte firme mai mici. Numai ca acum se lucreaza intens la „fisele" acestora, procurorii cuplandu-i pe judete pe suspecti, dupa principiul fiecare baron cu oligarhul lui.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...