971 de maşini au fost în trafic luate la „purecat" de SPR şi RAR

De la începutul anului şi până în prezent, agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea şi inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au organizat zeci de acţiuni de amploare, ei trăgând pe dreapta şi verificând toate autovehiculele care ar putea pune în pericol siguranţa în trafic.

Astfel, la nivelul judeţului Vâlcea, au fost controlate nu mai puţin de 971 vehicule, iar, dintre acestea, la 43,87% au fost constatate diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. „Din totalul vehiculelor cu probleme 23,37% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare). Din procentul 23,37 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 0,21% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situaţii una dintre măsurile luate este reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român" – se arată într-un comunicat de presă al RAR.

Printre problemele constatate în trafic au fost: depăşirea nivelului maxim admis de poluare (10%); probleme legate de identificare (1,96%), neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (2,16%) – ITP expirat sau fals. „Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. Parcul auto naţional are în momentul de faţă aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme" – mai scrie în comunicatul de presă al RAR Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...