De la oameni pentru oameni: Angajații OMNIASIG întind o mână de ajutor sinistraților din Vâlcea


În urma inundațiilor din ultima perioadă, mai multe localități din județul Vâlcea au fost grav afectate, iar localnicii au suferit importante pagube materiale. O mână de ajutor vine din partea angajaților OMNIASIG Vienna Insurance Group, care vor fi alături de cei afectați, atât din punct de vedere material, dar mai ales emoțional. "Vrem să discutăm personal cu cei afectați și ne vom și implica direct să îi ajutăm să se întoarcă la o viață normală cât mai repede. În aceste situații dificile am luat inițiativa să ne schimbăm hainele de birou cu unele de lucru, să ne ridicăm gospodărește mânecile și să venim în ajutorul oamenilor care și-au pierdut bunurile și speranțele. Un mic ajutor de la oameni pentru alți oameni care au nevoie acum de sprijinul semenilor lor", au declarat angajații OMNIASIG .

Acțiunea a avut loc în data de 13 august, începând cu ora 10.30, reprezentanţii OMNIASIG ajungând în mijlocul sinistraţilor din satul Atârnați, comuna Vaideeni. La eveniment au participat, în calitate de voluntari, Mihai Tecau Președinte Directorat și Costi Stratnic Membru Directorat, precum și mulți alți colegi din sediul central OMNIASIG, din sucursalele Vâlcea, Argeș și Suceava. Cei de la OMNIASIG au văzut la faţa locului distrugerile provocate de natura dezlănţuită, stând chiar de vorbă cu sătenii cărora apa le-a luat casele. După ce viceprimarul comunei Vaideeni le-a prezentat situaţia, reprezentanţii OMNIASIG s-au deplasat la şcoala din Atârnaţi, unde au fost depozitate cele 400 de pachete cu alimente de strictă necesitate. Într-un mod extrem de organizat şi în timp record s-au descărcat peste 2,5 tone de alimente, care au ajuns deja pe mesele sinistraţilor, care au atâta nevoie.

În ultimele 2 săptămâni, peste 400 de angajații OMNIASIG din toată țara au donat bunuri și bani, au cumpărat alimente și bunuri de uz casnic, și-au deschis sufletele pentru oamenii necăjiți. Alături de angajați, și compania OMNIASIG s-a implicat deplin în această acțiune prin donații financiare. Din suma donată au fost achiziționate produse alimentare și nealimentare necesare reluării unei vieți normale (electrocasnice, materiale de construcții etc). De asemenea, 4 dintre sinistraţii care s-au mutat în locuinţele modulare au primit din partea OMNIASIG 4 aragaze cu butelii. Este vorba despre Loredana Racolţa, Răzvan Merciu, Ionuţ Lăcraru şi Silvica Lăcraru. Reprezentanţii primăriei Vaideeni au decis cine sunt cei care ar trebui să primească aragazele.

În total, cca. 7 tone de îmbrăcăminte, încălţăminte, produse alimentare, obiecte de uz casnic și materiale de construcție vor ajunge la oamenii aflați în aceste situații nefericite din județele Vâlcea și Argeș. Pe lângă această acțiune, compania va dona, în perioada următoare, și obiecte de mobilier. Acestea vor ajunge la persoanele sinistrate din cele mai afectate localități din Argeș și Vâlcea.

OMNIASIG, o companie de oameni cu suflet mare

Acţiunea OMNIASIG s-+a derulat pe parcursul a două zile, în data de 11 august a.c. fiind trimise în comuna Vaideeni 8 saci de făină şi mălai, alimente, precum şi haine colectate de la salariaţii OMNIASIG. Primarul comunei Vaideeni, Daniel Achim Băluţă, prezent la acţiunea celor de la OMNIASIG ne-a declarat: „OMNIASIG a dovedit că este o companie de asigurări formată din oameni cu suflet mare. În numele locuitorilor comunei Vaideeni, le mulţumesc pentru sprijinul acordat. Trebuie să ştie că efortul lor de a veni în mijlocul nostru cu donaţii de alimente, apă şi haine este apreciat la justa valoare. Le mulţumesc tuturor celor care în aceste zile s-au gândit la oamenii din Vaideeni".

Mihai Tecău, preşedintele Directoratului OMNIASIG Vienna Insurance Group, ne-a dezvăluit că este o experienţă minunată să poţi să ajuţi oameni, aflaţi în impas. „Din informaţiile pe care le-am avut şi cele din presă, am aflat că localitatea Vaideeni a fost o zonă destul de afectată de inundaţii, cu oameni descoperiţi în faţa necazurilor. Prin intermediul angajaţilor şi prin intermediul companiei noastre, am reuşit să facem această colectă de alimente. Prin acţiunea noastră nu am făcut altceva decât să îmbunătăţim puţin viaţa de zi cu zi a oamenilor care au nevoie de sprijinul nostru. Am adus bunuri de strictă necesitate şi anume produse alimentare şi nealimentare necesare reluării cât de cât a unei vieţi normale, obiecte de uz casnic, haine etc. Important este efortul pe care l-am făcut, că suntem aproape de oameni şi faptul că suntem o companie pe care o interesează de semenii noştri mai ales atunci când se întâmplă asemenea situaţii dificile şi nefericite. Sindicatul OMNIASIG, conducerea OMNIASIG şi oamenii din OMNIASIG au fost cei care au avut iniţiativa şi au spus că doresc să vină în sprijinul oamenilor afectaţi de inundaţii din comuna Vaideeni şi nu numai. Nu este prima dată când desfăşurăm o astfel de acţiune. Sperăm să ajutăm de fiecare dată când este nevoie. Dar, sperăm ca astfel de situaţii dificile prin care au trecut locuitorii din localitatea Vaideeni să fie cât mai rare. Ar trebui să se ia măsuri ca pe viitor să nu se mai întâmple" – a precizat Mihai Tecău.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...