REŢETA ZILEI: Îngheţată de mure

Ce vă trebuie? 500 ml frişcă din smântână, 2 gălbenuşuri, 100 ml lapte, 200 gr zahăr, 300 gr mure.

Cum se prepară? Într-un vas se omogenizează gălbenuşurile, zahărul, laptele. Vasul se pune pe baie de abur şi lăsăm până se îngroaşă, amestecând continuu. Când compoziţia s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se lasă la rece. Separat se bate frişca până devine spumantă, apoi se adaugă murele zdrobite, date prin sită şi compoziţia cu ou rece. Se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Se pune într-un vas şi se introduce la congelator. Când compoziţia s-a îngheţat, se pune la cupe cu ajutorul unui cleşte de îngheţată. Se decorează cu mure şi frunze de mentă.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...