REŢETA ZILEI: Paste cu cremă de dovlecei

Ce vă trebuie? 700 gr dovlecei (2 dovlecei), 1 ceapă mare, 200-250 gr paste scurte (sau tăieţei laţi), 2 linguri ulei, sare, piper.

Cum se prepară? Se dau dovleceii pe răzătoare. Se toacă ceapa. Se încinge uleiul într-o tigaie largă şi se căleşte ceapa până se înmoaie. Se adaugă dovleceii şi se călesc până se înmoaie foarte bine, cca 20-25 minute. În primele 10 minute vor fi mai apoşi şi îi puteţi căli la foc mediu amestecând din când în când, dar după ce se evaporă apa de pe ei, daţi focul aproape la mic ca să nu se ardă. Când sunt fierţi se condimentează cu sare şi piper după gust.

În acest timp se fierb pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se reţin 100 ml din apa în care au fiert pastele.

Dovleceii se mixează în robot până devin cremă. Se pune crema la loc în tigaie şi se adaugă apa de pe paste. Se amestecă. Se adaugă pastele scurse peste crema de dovlecei şi se amestecă. Dregeţi de sare. Se servesc presărate cu piper sau cu parmezan.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...