CRIMĂ odioasă la SUTEȘTI. O bătrână arsă de vie în casă

CRUZIME. Ce părea a fi doar un incendiu provocat de un fulger s-a dovedit a fi , de fapt, o crimă odioasă. O bătrână de 79 de ani a fost jefuită, tâlhărită, iar apoi arsă de vie în propria-i casă. Fapta crudă a fost săvârşită de doi tineri de 25 şi 26 de ani, infractori cu „ştate" vechi în comuna Suteşti. Deşi au comis fapta în urmă cu mai bine de două luni de zile, criminalii au fost arestaţi abia vineri, 8 august a.c.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 21/22 mai 2014, atunci când în comuna Suteşti a avut loc o rupere de nori, cu tunete şi fulgere puternice. Ei bine, în acea noapte, casa bătrânei Elena Hoară – 79 de ani, a luat în mod suspect foc, arzând în proporţie de 95%, iar în locuinţă se afla şi femeia, care a fost găsită carbonizată în proporţie de 80%. După primele cercetări, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au venit cu două variante privind cauza incendiului: utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor sau flacără produsă în urma unui trăsnet. Niciuna dintre acestea două nu au fost valabile însă, pentru că pe fir au intrat imediat poliţiştii, după ce rudele bătrânei au declarat că au observat că din casă lipseau bani (banii fiind depozitaţi într-o încăpere ce nu a ars în totalitate şi unde au fost găsite urme), dar şi lanţul de aur de la gâtul femeii şi mai multe obiecte din casă. Elena Hoară avea puşi deoparte circa 50 de milioane lei vechi, iar familia sa nu a mai găsit decât 24 de milioane lei din ei.

De aici a început o adevărată anchetă, care a durat mai bine de două luni de zile, fiind extrem de dificil să se caute probe într-o casă incendiată. Numai că, poliţiştii criminalişti au reuşit să afle că de fapt, incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar femeia a fost tâlhărită înainte de a i se da foc de vie.

Criminalii au fost arestaţi

Prin urmare, oamenii legii au probat că omorul a fost săvârşit de doi tineri din Suteşti, Teodor Narcis Georgescu şi Ilie Marius Piticu, de 25 şi 26 de ani. Din câte se pare, ei mai sunt suspecţi şi în câteva cazuri de furt şi tâlhărie comise în zona aceea. Cei doi infractori nu recunosc nimic, însă oamenii legii au adunat probe concludente împotriva lor, în aşa fel încât magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis vineri, 8 august a.c., să îi trimită după gratii pe criminalii Georgescu şi Piticu pentru următoarele 30 de zile. Ei sunt acuzaţi de omor şi tâlhărie calificată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, conform noului Cod Penal, cei doi infractori riscă „o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...