Cristian Buican despre prefectul Cornoiu: „Este vorba de incompetenţă"

Co-președintele Alianței Creștin Liberale de la Vâlcea, deputatul PNL, Cristian Buican, îi acuză pe reprezentanţii Prefecturii Vâlcea de incompetenţă, referindu-se strict la modul cum au fost gestionate situaţiile de urgenţă în urma ploilor torenţiale din judeţul Vâlcea. „Există mari deficienţe ale celor care fac parte din aceste structuri în ceea ce priveşte informarea şi capacitatea de a reacţiona la ele. Este vorba de incompetenţă" – a spus Buican.

Cristian Buican a precizat că nu doreşte să se politizeze situaţia, însă responsabilii judeţeni ar trebui să se mai ducă şi prin alte localităţi afectate, nu doar la Vaideeni.

„Majoritatea primarilor, indiferent de coloratura politică, sunt consternaţi de acţiunile de ajutare a sinistraţilor şi de cele de înlăturare ale efectelor calamităţilor din cele 55 de localităţi afectate de inundaţii în Vâlcea. Comitetul Judeţean al Situaţiilor de urgenţă nici acum nu are o situaţie exactă. Responsabilii judeţeni şi guvernamentali îşi iau informaţia din presa locală. Ori presa dă informaţii din punctele unde poate ajunge. Se concentrează toate resursele tehnice, umane și financiare în doar câteva puncte, o mare parte din localitățile afectate nu primesc niciun fel de ajutor. Vorbesc de localităţi aflate sub orice fel de administrare, nu de penelişti. Vă dau trei exemple: Bărbăteşti, Stoeneşti, Muereasca, sunt localităţi unde au fost calamităţi mari şi nu a călcat nimeni pe acolo.

Prefectul Cornoiu îi tratează cu sictir pe sinistraţii unde nu există camere TV

Cristian Buican l-a acuzat în mod direct pe prefectul Cornoiu, despre care a spus că este depăşit de evenimente. Mai mult, acesta a precizat că în afară de Vaideeni, pentru Cornoiu nu mai există altă localitate afectată în Vâlcea. „Concret, autorităţile care nu şi-au făcut treaba sunt Prefectura, Consiliul Judeţean, ISU etc. Prefectul Cornoiu i-a transmis domnului primar de la Muereasca că sunt lucruri mult mai importante decât problemele lui din comună" – a spus Buican. Le vindem un pont primarilor din judeţ, care doresc să capteze atenţia prefectului de Vâlcea. Să-l abordeze atunci când acesta este înconjurat de jurnalişti, mai ales de la televiziunile care încep cu litera „R". Am observat o oarecare sensibilitate a lui Dumitru Nicu Cornoiu în această zonă.

Deputatul a mai adăugat că cei care doresc să dea vina pe edili că nu şi-au făcut treaba sunt răuvoitori sau vor să se acopere pe ei, deoarece primarii au reacţionat rapid, însă la Prefectură lucrurile se mişcă extrem de lent. „Am vizitat în ultimele zile peste 20 de localități și am constatat că toți primarii, toate comitetele locale de situații de urgență au raporat foarte repede toate daunele din aceste localități. Au revenit cu aceste raportări pentru că au constatat că nimeni nu a luat vreo măsură. Au încercat să semnaleze aceste lucruri și telefonic unor reprezentanţi judeţeni, care le-au transmis că există lucruri mai importante decât ce semnalau ei. Nu poate nimeni să dea vina pe primari că nu şi-au făcut treaba, dimpotrivă. Ei şi-au făcut treaba toţi, indiferent de coloratura politică, numai că autorităţile judeţene nu au centralizat datele din teritoriu" – a mai spus Buican.

„Voi urmări îndeaproape modul în care vor fi gestionate aceste fonduri"

Cristian Buican promite că rămâne vigilent în ceea ce priveşte cheltuirea banilor veniţi de la guvern pentru situaţii de urgenţă, mai ales că, fiind o situaţie de excepţie, nici nu trebuie să se organizeze vreo licitaţie. „În ceea ce priveşte repartizarea fondurilor, celor 12 milioane lei pentru înlăturarea efectelor calamităţilor există astăzi o mare nebuloasă. Nu cred că cineva ştie cum se folosesc aceşti bani. Având în vedere faptul că nu s-a făcut încă o situaţie foarte exactă a acestor calamităţi, evident că nimeni nu are o evaluare precisă. Am văzut şi eu la TV responsabili judeţeni care estimează că pagubele s-ar ridica undeva la 120 milioane lei. Dacă s-a făcut o astfel de estimare înseamnă că cele 12 milioane lei repartizate judeţului Vâlcea, reprezintă doar 10% şi atunci trebuie să facem cu toţii demersuri la guvern pentru a primi mai mulţi bani, necesari pentru refacerea acestor obiective distruse de calamităţi. Voi urmări îndeaproape modul în care vor fi gestionate aceste fonduri" – a încheiat deputatul Cristian Buican.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...