10 tineri recrutaţi de IPJ Vâlcea au devenit studenţi ai Academiei de Poliţie A.I. Cuza

Admiterea în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" se face numai prin concurs. Acesta este organizat şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile următoarelor acte normative în vigoare şi cu regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere 2014 în facultăţile Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", aprobat de Senatul Academiei.
Candidaţii la Facultatea de Poliţie, specialitatea Poliţie, învăţământ cu frecvenţă, au optat la înscriere pentru una din următoarele variante:
- Drept;
- Drept sau Ordine şi Siguranţă Publică;
- Ordine şi Siguranţă Publică.
Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Poliţie a constat în aplicarea unui Test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină.
Testul grilă s-a elaborat sub forma unui chestionar cu întrebări din cadrul celor trei discipline ale probei de concurs. Întrebările din chestionar s-au întocmit, evaluat şi se notat separat, pe discipline.
Timpul alocat desfăşurării probei a fost de 4 ore, iar manualele şcolare şi tematica pentru disciplinele de concurs au fost cele prevăzute pentru examenul de bacalaureat 2014.
În perioada 20.07-04.08.2014, peste 60 de candidaţi recrutaţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea au susţinut examenul de admitere în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza". Dintre aceştia 2 candidaţi au fost declaraţi admişi la specializarea/programul de studii universitare de licenţă „Drept", cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă, 7 candidaţi au fost admişi în specializarea/programul de studii universitare de licenţă „Ordine şi siguranţă publică", cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă, iar 1 candidat a reuşit să devină student al Facultăţii de Poliţie – specialitatea Poliţie de Frontiera din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza".
Pe întreaga perioadă a desfăşurării activităţii de recrutarea a candidaţilor pentru instituţiile de învăţământ ale M.A.I., lucrătorii Serviciului Resurse Umane
au fost sprijiniţi le poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate ce aparţin poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi colegii de la posturile de poliţie comunale.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...