Preot vâlcean acuzat de homosexualitate, condamnat pentru şantaj

Vâlceanul Florin Darius Matei, în vârstă de 32 de ani, este primul preot român trimis în judecată şi condamnat pentru şantajarea unei alte feţe bisericeşti. Scandalul sexual a fost declanşat în anul 2008, când staretul Gherasim Nicut, de la Schitul Trivale din Pitesti, a făcut plângere la poliţie că ar fi fost şantajat cu suma de 5.000 euro pentru ca preotul Matei să nu dezvăluie relaţia lor homosexuală înaltelor feţe bisericeşti.

Sexgateul în sutană a declanşat, la vremea respectivă un adevărat scandal, preotul vâlcean fiind chiar arestat preventiv. Enoriașii din comuna vâlceană Stoilești au aflat cu stupoare că preotul lor, Florin Matei, s-a dedat la fapte incredibile, pentru a face rost de sume mari de bani. Timp de mai mulți ani de zile, preotul l-a șantajat pe starețul mânăstirii Trivale pentru o presupusă relație, ce a avut loc cu mai bine de 10 ani în urmă. Polițiștii au organizat un flagrant, în urma căruia asupra preotului au fost găsiți cei 5.000 de euro marcați cu cuvântul "șantaj". Preotul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de șantaj, el fiind prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Magistrații argeșeni au decis ca preotul să rămână timp de 29 de zile în spatele gratiilor. Omul bisericii nu a stat la "răcoare" decât 16 zile, el fiind pus în libertate de instanța argeșeană, cu respectarea unor condiții: sănu părăsească zona teritorialăa comunei Galicea, să nu ia legătura cu partea vătămată și săse supună unui program de supraveghere al poliției din localitate.

Fostul slujitor al lui Dumnezeu a povestit atunci judecătorilor că l-a cunoscut din întâmplare pe stareţul Gherasim, în iarna anului '98, la un seminar ţinut de acesta. Magistraţii argeşeni l-au condamnat pe preotul Florin Darius Matei la doi ani de închisoare cu suspendare, o decizie fără precedent.

"Totul a plecat de la nişte bani pe care i-am luat de la cămătari, neştiind cine sunt acei oameni de fapt. Stareţul Gherasim m-a trimis la ei, după ce i-am spus că vreau să construiesc un centru. La întâlnirea cu ei mi-au spus că părintele se ocupă de tot, însă după trei săptămâni m-au căutat să le dau 52.000 de euro. Atunci am aflat că, de fapt, am avut de-a face cu nişte cămătari şi m-am dus la Gherasim să-i cer explicaţii. Iar la un moment dat a trimis un angajat de-acolo să mă fugărească cu o coasă, de-aia m-am urcat în copac. De acolo s-a tras concluzia că, de fapt, eu am urcat ca sa-l ameninţ pe stareţ", a explicat fostul preot Matei pentru cancan.ro.

Preoţii încă ţin legătura

Mai mult decat atat, acum, preotul inculpat sustine un alt amanunt absolut incredibil, care, tot el spune, ar atesta nevinovatia lui in acest dosar de santaj care a facut istorie.

"Eu nu sunt homosexual, am sotie si copil si nu am avut nicio relatie cu staretul. El m-a sunat imediat dupa condamnare si si-a dat seama ce greseala a comis. Mi-a spus ca e foarte bolnav, imi viseaza fetita si trebuie sa-l iert, ca altii mi-au dorit rau. Si m-a chemat sa-mi mai dea bani. Daca intr-adevar il santajam eu, nu ma suna, dupa condamnare, ca sa-mi mai ofere dublu suma asa-zisului santaj", a mai povestit fostul preotul.

Fostul preot Matei a stat in arest aproximativ trei luni, fiind apoi eliberat sub control judiciar. Arhiepiscopia Argeşului si Muscelului nu a luat nicio masura impotriva staretului Gherasim. Acesta slujeste in continuare la Schitul Trivale.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...