SENZAŢIONAL: O avocată din Vâlcea, mediatoare între morţi

Preşedintele Judecătoriei Rm. Vâlcea, Bogdan Mateescu a reclamat-o la Parchetul Curţii de Apel Piteşti pe avocata şi mediatoarea Otilia Prooroc, motivând în plângerea sa că s-a întocmit un acord de mediere şi un proces verbal de închidere a medierii în temeiul unui contract de mediere încheiat în aceeaşi zi, deşi unul dintre semnatari decedase. „Acea persoană nu putea semna actele, decât dacă mediatorul ar fi cunoscut vreo tehnică de spiritism. Desigur, acordul de mediere avea ca obiect eficientizarea unui aşa-zis antecontract de vânzare - cumpărare având ca obiect nişte terenuri" – susţine judecătorul Bogdan Mateescu.

Judecătorul Bogdan Mateescu, cel care a declanşat şi revocarea lui Danileţ din CSM, solicită Parchetului Curţii de Apel Piteşti să înceapă verificările în ceea ce o priveşte pe mediatoarea Otilia Prooroc, avocată în cadrul Baroului Vâlcea, pentru posibila săvârşire a infracţiunii de fals intelectual.

În fapt, Mateescu susţine că Otilia Prooroc a încheiat un acord de mediere şi un proces verbal de închidere a medierii în temeiul unui contract de mediere încheiat în aceeaşi zi, deşi unul dintre semnatari decedase în urmă cu aproape un an. Nu ar fi însă singura situaţie de acest gen, după cum afirmă preşedintele Judecătoriei Rm. Vâlcea.

"Din nefericire, au mai fost constatate în activitatea instanţei noastre cazuri în care au fost chemate în judecată persoane fictive sau decedate, împrejurări care au determinat emiterea decizie nr. 11/3.07.2014, a preşedintelui Judecătoriei Rm. Vâlcea (...) prin care se stabileşte că la primirea actelor de sesizare un grefier din cadrul instanţei, autorizat de DEPABD, confirma că părţile nu sunt persoane sau decedate" – a declarat Bogdan Mateescu pentru Lumeajustitiei.ro.

Judecătorul Mateescu a anunţat pe Facebook

Judecătorul Bogdan Mateescu a ales să fie transparent total, făcând anunţul privind sesizarea PCA pentru declanşarea investigaţiilor împotriva avocatei Otilia Prooroc din Baroul Vâlcea, dar şi faţă de alte trei persoane fizice pe reţelele de socializare.

„Am sesizat Parchetul Curţii de apel Piteşti în legătură cu un mediator care are şi calitatea de avocat în Baroul Vâlcea. Pe scurt, s-a întocmit un acord de mediere şi un proces verbal de închidere a medierii în temeiul unui contract de mediere încheiat în aceeaşi zi, deşi unul dintre semnatari decedase cu aproape un an înainte. Aşadar, acea persoană nu putea semna actele menţionate, decât dacă mediatorul ar fi cunoscut vreo tehnică de spiritism ori altele asemenea...

Desigur, acordul de mediere avea ca obiect eficientizarea unui aşa-zis antecontract de vânzare cumpărare având ca obiect nişte terenuri. Este a doua tentativă de deducere în faţa instanţei în care funcţionez a unor astfel de antecontracte, deşi promitenţii vânzători sunt decedaţi. Am rugămintea, în primul rând pentru justiţiabili, dar şi pentru mediatori, să înceteze încercările de inducere în eroare a instanţelor în acest mod, Rm. Vâlcea nefiind Drăgăşani. Dincolo de consecinţele penale ale unor astfel de fapte, haideţi să ne exercitam drepturile şi să ne îndeplinim atribuţiile prevăzute de lege cu bună credinţă".

Alte trei persoane sunt suspectate de judecătorul Mateescu de instigare la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba despre Oprişor Vasile Mitică, Oprişor Ioana şi Ortopan Gheorghiţă, pe care judecătorul îi acuză de instigare la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...